Spoštovani...

So priložnosti v življenju, ko se človek preprosto mora ustaviti in se uzreti na prehojeno pot. Po eni strani zato, da ne bi pozabil, od kod prihaja, po drugi strani pa zato, da si zastavi nove cilje in se ozre po poteh, ki vodijo do njih. Naša hmeljarska kmetija je lahko na svojo dosedanjo prehojeno pot upravičeno ponosna. Hmeljarstvo velja za krono poljedeljstva.

Vodenje hmeljarske kmetije nikakor ni ležerno igračkanje, je zahtevna in naporna naloga. Hmelj namreč ni nekaj, kar bi lahko pridobivali v laboratoriju, pa tudi ni samonikla kultura, ki bi dajala sadeže brez človeškega napora.

Naš namen je vztrajati pri zelenem zlatu tudi v prihodnje: želimo biti izvirni pri odkrivanju novega ter vztrajni pri doseganju najboljšega.

slikovna predstavitev naše kmetije ...

opis sorte: Super Styrian - Aurora ...

potrebni certifikati ...

CERTIFIKATI

 • Poročilo o preskusu

  Preskus: vlaga v hmelju, seme v hmelju, ...

  več...
 • sorta: SUPER STYRIAN AURORA

  CERTIFIKAT ŠT.: 07SI10113697 - SLOVENSKI HMELJ

  več...
 • Integrirani proizvajalci

  Certifikat o intergrirani predelavi: hmelja, koruze in ječmena

  več...

Ukrep KOPOP

Operacija "Hmeljarstvo" pomeni spremembo obstoječih kmetijskih praks. K izboljčanju stanja tal in voda prispeva z obogatitvijo tal z organsko snovjo in hranili, povečevanjem deleža humusa v tleh, izboljčanjem zračno vodnega režima v tleh, preprečevanjem nekontroliranega gnitja in samovžiga hmeljevine, kar omogoča pridobivanje kvalitetne organske mase in njeno vračanje na kmetijska zemljičča.